(untitled) (InKoj. Philosophy & Artificial Languages, New series, 2011)
Eugen Wüster (1898-1977), ingegnere ed esperantista austriaco, è considerato il fondatore della terminologia. Questo articolo mostra, attraverso l’analisi della sua opera Internationale Sprachnormung in der Technik, besonders in der Elektrotechnik (1931), i rapporti che intercorrono tra la terminologia e le lingue pianificate e come queste ultime, secondo Wüster, possano fungere da modello per la standardizzazione del lessico tecnico-scientifico. Eugen Wüster (1898-1977), aŭstria inĝeniero kaj esperantisto, estas estimata la fondinto de la terminologio. ĉi tiu artikolo, tra la analizo de sia verko Internationale Sprachnormung in der Technik, besonders in der Elektrotechnik, montras la rilatojn kiuj estas tra la terminologio kaj la planizitaj lingvoj, kaj kiel la lastoj, laŭ Wuster, povas ofici kiel modelon por normigo de la teknika-scienca leksiko.