(untitled) (InKoj. Philosophy & Artificial Languages, New series, 2011)
Abstract Le lingue fischiate, come il silbo, vengono studiate solitamente da punti di vista strettamente linguistici. In questo contributo si intende presentare un’analisi del silbo da un punto di vista diverso, legato all’antropologia comparata e all’etnomusicologia. Vengono messe in luce le probabili funzioni del Silbo nei rituali religiosi dell’antico popolo dei Guanches attraverso un excursus transculturale della simbologia della lingua degli uccelli. Resumo La fajflingvoj kiel ekzemple Silbo, estas kutime studataj strikte vidpunkte de lingvistiko. En ĉi tiu kontribuo oni intencas prezenti analizon de Silbo el diversa vidpunkto, nome kompara antropologio kaj etnomuzikologio. Oni klarigas la eblajn funkciojn de Silbo en la religiaj ritoj de la antikva popolo de Guanĉoj per transkultura trairo pri la simbologio de la birdolingvo.