Esperanto: een taal van mij, een taal om van te houden / Esperanto: lingvo malfremda, lingvo aminda (InKoj. Philosophy & Artificial Languages, New series, 2010)
Onderstaande tekst vormt de artikelversie van mijn op 4 september 2009 gehouden oratie bij de aanvaarding van het bijzonder hoogleraarschap in de interlinguïstiek en het Esperanto aan de Universiteit van Amsterdam (Jansen, 2009). Ten opzichte van de oorspronkelijke oratie is de nu volgende tekst op enkele punten verbeterd en uitgebreid met referenties die voor de lezer nuttig kunnen zijn.Ĉi-suba teksto estas la artikolversio de la inaŭgura parolado, kiun mi tenis la 4an de septembro 2009 okaze de la enposteniĝo kiel speciala profesoro pri interlingvistiko kaj Esperanto ĉe la Universitato de Amsterdamo (Jansen, 2009). Kompare kun la originala teksto de la parolado la nun sekvanta versio estas kelkloke plibonigita kaj provizita per pli ampleksaj referencoj, kiuj povas esti utilaj al la leganto.