Il silbo, la lingua degli uccelli e le tradizioni iniziatiche / Silbo, la birdolingvo kaj la inicaj tradicioj (InKoj. Philosophy & Artificial Languages, New series, 2011)
Abstract Le lingue fischiate, come il silbo, vengono studiate solitamente   da punti di vista strettamente linguistici. In questo contributo si  intende presentare un'analisi del silbo da un punto di vista  diverso, legato all'antropologia comparata e  all'etnomusicologia. Vengono messe in luce le probabili funzioni del  Silbo nei  rituali religiosi dell'antico popolo dei Guanches attraverso un  excursus transculturale della simbologia della lingua degli uccelli.Resumo La fajflingvoj kiel ekzemple Silbo, estas kutime studataj strikte vidpunkte   de lingvistiko. En ĉi tiu kontribuo oni intencas prezenti  analizon de Silbo el diversa vidpunkto, nome kompara antropologio   kaj etnomuzikologio. Oni klarigas la eblajn funkciojn de Silbo en   la religiaj ritoj de la antikva popolo de Guanĉoj per   transkultura trairo pri la simbologio de la birdolingvo.